Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Άγνωστη Γη – Γιατί μία απαγορευμένη ταινία, είναι ένα must see





Είδος: Δράμα, Φαντασίας
Παραγωγής: 2012
Διάρκεια: 78
Χώρα: Ελλάδα, Κύπρος, Υεμένη
Σκηνοθεσία: Manuel de Coco
Σενάριο: Manuel de Coco
Ηθοποιοί: Daniel Plackett, Shaiya Salem, Μάνος Κοκορομύτης
Πρεμιέρα: 14-05-2015

H επίσημη σύνοψη της ταινίας, όπως έχει αναρτηθεί από τους συντελεστές, λέει το εξής:

Αραβική Άνοιξη, Υεμένη 2011, η επανάσταση συνεχίζεται. Είναι η εποχή των μουσώνων και στο νησί Σοκότρα η ζωή κυλά ήρεμα.
Ένα ιστιοφόρο με Ισραηλινή σημαία βυθίζεται και οι έρευνες για επιζώντες ξεκινούν. Το σώμα ενός ναυαγού ξεβράζεται σε μια παραλία.
Στην άλλη άκρη του νησιού ένας ντόπιος βλέπει στα όνειρά του το ναυαγό ο οποίος ζητά τη βοήθειά του.

Μέσα από το σώμα του ναυαγού, ενός ανθρώπου που έβλεπε τη ζωή του να βυθίζεται, ξεκινά αυτή η περιπέτεια με σκοπό να τον αφυπνίσει και να του θυμίσει να είναι ευγνώμων. Θα ανατρέψει το πεπρωμένο; Θα επιστρέψει πίσω ζωντανός;

Και από μόνη της αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό. Γιατί όμως απαγορευμένη; Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Η ιδέα της ταινίας προέκυψε μετά από φωτογραφίες που έλαβε ο σκηνοθέτης, Μάνουελ ντε Κόκο, από την νήσο Σοκότρα στης έλαβε ένα email με φωτογραφίες της νήσου Σοκότρα στην Υεμένη. Ο σκηνοθέτης είναι Έλληνας, και το πραγματικό του όνομα είναι Μάνος Κοκορομύτης.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι απομονωμένη, και θεωρείται ένα από τα πιο περίεργα τοπία στη Γη, και είναι και προστατευόμενη περιοχή από την Unesco.

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας είναι νέοι στο επάγγελμα, όπως ο παραγωγό Μπάμπης Μπίζας, ο οποίος εργάζεται ως ξεναγός. Η ταινία γυρίστηκε με μόλις 25 χιλιάδες ευρώ, με τα περισσότερα πλάνα να έχουν γυριστεί με χαλασμένη κάμερα. Η έναρξη των γυρισμάτων συνέπεσε με την αρχή των Μουσώνων, πράγμα που δυσκόλεψε τα πράγματα. Αλλά οι μουσώνες δεν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η ταινία γυρίστηκε κατά την διάρκεια των κλιμακώσεων των εχθροπραξιών στην Υεμένη.

Η ταινία έχει δεχτεί απαγόρευση από το Ισραήλ, και είναι η πρώτη ταινία στην ιστορία της χώρας της οποίας απαγορεύεται η προβολή. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το αρμόδιο υπουργείο ισχυρίζεται ότι τα γυρίσματα έγιναν στην Υεμένη χωρίς άδεια από το αρμόδιο υπουργείο, πράγμα το οποία σημαίνει ότι η Υεμένη δεν πρέπει να καταχωρηθεί ως συμπαραγωγός χώρα.

Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι συνέβη το ανεπίτρεπτο, δηλαδή ότι υψώθηκε η σημαία του Ισραήλ σε μουσουλμανικό έδαφος.

Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Μαΐου, έχοντας κερδίσει υποψηφιότητες και βραβεία, σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

- See more at: http://cinefreaks.gr/movie/unknown-land/#sthash.fsxKakuY.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου