Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

"Το όνειρο κάθε Αρχιτέκτονα" σκηνοθεσία Γρηγόρη Οικονομίδη. Έργο βασισμένο στο διήγημα του Κώστα Ποντικόπουλου "Μια καινούρια μελέτη"



Μόλις τελείωσε το μοντάζ και δημοσιοποίησε την αφίσα ο σκηνοθέτης Gregory Oikonomidis την  Παρασκευή 29 Μαίου 2015 στις 8:53 π.μ. στη σελίδα της ταινίας  Το όνειρο κάθε Αρχιτέκτονα γράφοντας : " Είμαστε πλέον έτοιμοι για να υποβάλουμε για τη Δράμα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα."

Εύχομαι κάθε επιτυχία!!! Eάν και είναι σίγουρη αφού είναι σκηνοθέτης, ο φίλος Γρηγόρης Οικονομίδης !!!

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου :
Ο Κώστας Βασιλείου, είναι αρχιτέκτονας. Βιώνει -όπως όλοι οι συνάδελφοί του- χρόνια τώρα, την πιο βαθιά κρίση. Μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και στη ζωή του εμφανίζεται ο κύριος Παπαλάμπρου. Του αναθέτει να πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε αρχιτέκτονα...

Βασισμένο στο διήγημα του Κώστα Ποντικόπουλου "Μια καινούρια μελέτη", που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Νο 50 του Περιοδικού "Μανδραγόρας", και περιλαμβάνεται στο βιβλίο " Το φορτηγό και το τριαντάφυλλο." *που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015 από τις εκδόσεις "Εὐμαρος"
"Κάποτε είχαμε τα γραφεία μας και συνεργαζόμασταν στην δουλειά. Ο Γρηγόρης Οικονομίδης, πολιτικός μηχανικός, μου έκανε στατικά. Τώρα... σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία από το διήγημα "Μια καινούρια μελέτη". Εντάξει, λεφτά δεν έχει η ιστορία, αλλά υπάρχουν διέξοδοι για να μην σαλτάρεις." έγραψε ο Κώστας Ποντικόπουλος στη σελίδα του βιβλίου του Παρασκευή 29 Μαίου 2015 στις 7:34 μ.μ.


Έπαιξαν οι ηθοποιοί:

Αρχιτέκτων Κώστας Βασιλείου: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΑΝΟΣ
Πελάτης κος Παπαλάμπρου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
Ψυχολόγος Ελένη Αποστόλου ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΤΕΜΙΡΗ
Θυρωρός Αποστόλης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΗΡΟΣ
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Οικονομίδης
Σενάριο: Κώστας Ποντικόπουλος
Διευθυντ.Φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης
βοηθός : Καλλιόπη Πέρδικα
Ηχολήπτης: Λίνα Φονταρά, Ροζάννα Μπαγιά
Βοοm operatior: Mερόπη Καρακίτσιου
 Boηθός σκηνοθέτη: Ανδρέας Μαριανός
Μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος
 Σκηνογράφος: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου
Ηλεκτρολόγος: Σπύρος Αγγελόπουλος
Υποστήριξη παραγωγής: Κωνσταντίνα Κυριάζογλου, Μαρτίνη Θεοδώρου, Ηλίας Προβόπουλος Παραγωγή: ΠΑΝΤΕΧΝΙΑ Productions 2015
H "ΠΑΝΤΕΧΝΙΑ - εργαστήριο τέχνης και πολιτισμού" είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. «….για να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά που προβληματίζουν την κοινωνία, για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και να συμβάλουμε σε ένα νέο τρόπο ζωή που προτάσσει το συλλογικό έναντι του ατομικού συμφέροντος…»


Bιογραφικό του σκηνοθέτη Γρηγόρη Οικονομίδη :

Ο Γρηγόρης Οικονομίδης είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, και συνεργάτης της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΥΠΕΚΑ.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1965, από Μικρασιάτες γονείς έχει ασχοληθεί συστηματικά με την ιστορία της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης και την πολιτιστική μας παράδοση.
Είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της (επιστημονικής) Εταιρείας Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής.
Συγγραφέας και παραγωγός ιστορικών ντοκιμαντέρ.
Έχει γράψει το βιβλίο "Ρύσιο - Αρετσού - Darica. Γεωγραφική και ιστορική μελέτη της βιθυνιακής πόλης " κι έχει δημιουργήσει το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η αλησμόνητος Αρετσού Κωνσταντινουπόλεως" . Δείτε το trailer : https://vimeo.com/52807893
Μένει μόνιμα στην Κερατέα Αττικής όπου έζησε από κοντά τα γεγονότα κατά την διάρκεια του αγώνα μας για το να μην γίνει ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο και τα κατέγραψε και με τον συμπολίτη μας Βάιο Σύρρο φτιάχνοντας  το ντοκιμαντέρ «¨128¨ Κερατέα: Μια πραγματική ιστορία» (βλ. σχετικό μου άρθρο με ανάλυση του τι πραγματεύεται :  http://tehneskaigrammata.blogspot.gr/2014/02/128.html ) 
Διαβάστε μαζί με το παρόν όπως θα βγαίνει  και προηγούμενα άρθρα μου για τον Γρηγόρη Οικονομίδη : http://tehneskaigrammata.blogspot.gr


*
ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΠΟΝΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ISBN13 9786185162009
Εκδότης ΕΥΜΑΡΟΣ
Σειρά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 19
Χρονολογία Έκδοσης Μάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων 96
Διαστάσεις 21x14
Επιμέλεια ΣΚΟΥΦΑ ΜΑΡΙΛΙΤΑ
Κωδικός Πολιτείας 6014-0019
Θέμα
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
(στοιχεία από το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ :

Η λήθη κι η αδιαφορία είναι αδελφές δίδυμες. Ή όχι, είναι μάνα και κόρη, χωρίς να μπορείς να πεις ποια γέννησε ποια. Το αυγό κι η κότα. Έρχονται όμως καιροί που δεν την επιτρέπουν την αδιαφορία. Φαίνεται τότε η τρύπα, το κενό της λήθης. Και πέφτεις μέσα. Μα η φύση το κενό δεν το δέχεται. Κι είναι τότε η μνήμη, η μνήμη η ελεύθερη, που ορμάει να "βουλώσει" την τρύπα.

Χαμηλοκοίταγα, αλλά το 'νοιωθα, κουνιόμουνα παράξενα. Τότε με πρόσεξε ο Άρης.
- Κι εσύ συναγωνίστρια, που χαμογελάς σαν το τριαντάφυλλο, τι κάνεις, βοηθά στον αγώνα;
Κόντεψα να λιποθυμήσω. Ο χτύπος της καρδιάς μ' θ' ακούστηκε μέχρι πέρα, τους λόγγους, τις βουνοκορφές, τα διάσελα, κι ακόμα παραπέρα. Σ' όλη την υπόλοιπη ζωή μου εκλιπαρούσα το θείο Αντώνη να μου πει, αν του 'χε πει τίποτα, κάτι, του Άρη, σ' όλη του τη ζωή εκείνος, -μέχρι που τον χάσαμε, Θειοσχωρέστον-, μου 'λεγε, μου ορκιζόταν πως τίποτα, όχι, τίποτα δε του 'χε πει, μουρλή ήμουν που θα του 'λεγε τέτοια; Σ' όλη μου τη ζωή δεν τον πίστεψα.
- Μαθαίνω γράμματα στα μικρά παιδιά, είπα με περηφάνεια, ενώ το 'νοιωθα εκείνη τη στιγμή κι εγώ, για πρώτη φορά, πως το χαμόγελό μου ήτανε κόκκινο σα το τριαντάφυλλο της κρεβατίνας, σαν το δειλινό, σαν το αίμα, κι ακόμα πιο κόκκινο. Μου 'δειξε η συναγωνίστρια Ρόζα και τα μαθαίνω.
- Δασκαλίτσα! Μια μικρή δασκαλίτσα! Το δικό σου όπλο είναι πιο δυνατό απ' το δικό μου, να το ξέρεις. Μια μέρα ο πόλεμος θα τελειώσει και τότε εμείς θα 'μαστε άχρηστοι, για πέταμα, όσοι τη γλυτώσουμε. Τότε εσείς θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας, να μορφωθεί ο λαός, να πάει μπροστά, να ζήσει νοικοκύρης στο τόπο του, να ζήσει λεύτερος. Εμείς μπορεί και να του τη δώσουμε τη λευτεριά, αλλά εσείς θα τηνε κάμετε δικιά του. Εμάς θα μας ξεράσει, τότε, ο καιρός. Άμποτε να έρθει η σειρά η δικιά σας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Ποντικόπουλος Κώστας (από το αρχείο της βιβλιονέτ http://www.biblionet.gr )

Ο Κώστας Ποντικόπουλος γεννήθηκε στον Κολωνό και μεγάλωσε στον Άγιο Παντελεήμονα και την Κυψέλη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Ρώμη. Από το 1987 έχει γραφείο στο Μαρούσι. Αρχές δεκαετίες του '80 ήταν τακτικός συνεργάτης του περιοδικού "Μουσική". Αρχές δεκαετίας του '90 έκανε, με την Μαριλένα Βενιέρη, την εκπομπή "Στη σκιά των Απεννίνων" για το ιταλικό τραγούδι, στο δημοτικό ραδιόφωνο Νέου Ηρακλείου, "9,41 Επικοινωνία FM". Τα τελευταία χρόνια γράφει στην εφημερίδα του Μαρουσιού, "Αμαρυσία".

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2013) Τα μπλουζ του Άγιου Παντελεήμονα, Εύμαρος








Δείτε επίσης φωτογρ. από τα παραλειπόμενα ... backstage όπως σχολιάζουν στο άλμπουμ τους :  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.360804314121056.1073741829.360791010789053&type=1

Επιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη , οικονομολόγος, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του The Greek Academy of Fine Arts, ιδιοκτήτρια των ιστοσελίδων Εφημερ.είδηση, αρχισυντάκτρια στην ιντερνετική εφημερίδα Mynima Hellas News, αρθρογράφος και στο Lamore Radio.  

Χορηγοί επικοινωνίας για το δεδομένο άρθρο : 










MYNIMA HELLAS NEWS


http://mynima-hellas.com/
https://plus.google.com/u/0/b/112086706467111539307/+Mynimahellascom/posts
https://plus.google.com/b/117929401800749053861/+Mynima-hellas/posts
- https://www.facebook.com/mynimahellascom
https://twitter.com/mynimahellas
https://www.youtube.com/channel/UCJxrPnTVmGNRaViZRkgtTqg
http://mynima-hellas.com/forum/


Εφημερ.είδηση


- https://sites.google.com/site/ephemereidese/
https://www.facebook.com/PetroulaSiniProsopikaIstologia
http://tehneskaigrammata.blogspot.gr/
https://plus.google.com/116497634117844544779/posts
https://twitter.com/PetrSini


Lamore Radio



http://lamore-radio.com/el/articles/greece/
- https://www.facebook.com/LamoreRadio?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/146916448836920/?fref=ts
https://www.facebook.com/fairytaleradio.station?fref=ts
- https://www.facebook.com/groups/207897959335777/?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου