Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Σαν σήμερα...1 χρόνο πριν - ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ - Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού βγαίνουν για πρώτη φορά στον αέρα!

Σαν σήμερα...1 χρόνο πριν - ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ - Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού βγαίνουν για πρώτη φορά στον αέρα! Χρόνια τους πολλά!!!

http://webtv.nerit.gr/katigories/politismos/09mai2014-vinteoklab/

09Μαϊ2014 – Βίντεοκλάμπ


ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σειρά ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη που καταγράφει τις ιστορίες της πόλης μέσα από χώρο και χρόνο των τόπων μαζικής εστίασης.
Οι χώροι που αποκαλούμε «Στέκια» δεν είναι μόνο κέντρα ομαδικής εκδήλωσης μέσα στο πλαίσιο των καθιερωμένων χρόνων, αλλά και φορείς της άγραφης ιστορίας της πόλης μέσα από την συνέχεια του χρόνου.
Καταγράφοντας τις ιστορίες της πόλης, η σειρά συνθέτει τη «μεγάλη εικόνα» των ανθρώπων της σαν ένα σύγχρονο ψηφιδωτό, μέσα από την επιτόπια παρατήρηση που εμπλέκει τον θεατή σε άμεση, καθημερινή και ουσιαστική σχέση με τους χώρους και τους ανθρώπους που παρακολουθεί.
Το «AuRevoir», η «Παράγκα του Σίμου», το βίντεοκλαμπ, το γήπεδο, το «Φιλολογικό Καφενείο», η ντισκοτέκ, η ταβέρνα, το Κουρείο, το Μπαρ Κονσομανσιόν, η Φωκίωνος Νέγρη, η Τρούμπα και η εισβολή του Ροκ Εν Ρολ στη Αθήνα του ’50 είναι τα Στέκια που επισκέπτεται η κάμερα της εκπομπής.
Μέσα από ουσιαστικές αναφορές στον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, τις εικαστικές τέχνες, την αρχιτεκτονική και τη μουσική, καταγράφεται η μνήμη του αστικού τοπίου και η τέχνη της καθημερινής ζωής.

Σκηνοθεσία επεισοδίων: Νίκος Τριανταφυλλίδης, Μάρκος Χολέβας, Γιάννης Χαριτίδης, Φωκίων Μπόγρης, Νίκος Πάστρας
Δημοσιογραφική Έρευνα: Ηλιάνα Δανέζη, Μαρία Καραγιαννάκη, Σοφία Κοσμά
Επιστημονικοί Σύμβουλοι: Δημήτρης Μανιάτης, ΓιώργοςΊκαρος Μπαμπασάκης, Πήτ Κουτρουμπούσης, Λιόπη Αμπατζή, Σπύρος Μποζίκης
Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας
Τίτλοι Αρχής – Artwork:Γιώργος Βελισσάριος
Μοντάζ: Νίκος Πάστρας, Γιώργος Ζαφείρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Claudio Bolivar, Νίκος Ποττάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καραγιαννάκη
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρίνα Δανέζη για τη ΝΙΜΑ
Παραγωγή: ΝΕΡΙΤ

Όταν Πέφτει το Σκοτάδι… ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ : Για να μην πλήξετε το βράδυ… Διαφημιστικό σλόγκαν δεκαετίας `80 Αν η εμφάνιση της τηλεόρασης καθιέρωσε το μαγικό κουτί ως καρδιά της ελληνικής οικογένειας τότε το βίντεο σίγουρα αποτέλεσε το αίμα στις φλέβες της. Στις αρχές της δεκαετίας του 80, η εμφάνιση του VHS ήρθε να αντιπαραθέσει στην συντηρητική πολιτική μιας τηλεοπτικής πραγματικότητας δύο καναλιών με περιορισμένο πρόγραμμα, την ελευθερία στις ώρες θέασης, την ποικιλία στις επιλογές ταινιών, την ανάδειξη νέων κινηματογραφικών ειδών, με άλλα λόγια, την απαρχή αυτού που σήμερα αντιλαμβανόμαστε ως home entertainment.

Από τη σελίδα τους https://www.facebook.com/NimaProductions

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου