Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

7ο Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών "πάμε σινεμά;"


ΠΑΜΕ Σινεμα;

7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ "ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;".

Τριάντα μία ταινίες από σχολεία όλης της χώρας συμμετέχουν στο φεστιβάλ μαθητικών ταινιών «Πάμε Σινεμά» που εφέτος κλείνει τα επτά χρόνια ζωής του. Εκτός από το καθιερωμένο βραβείο κοινού για το οποίο μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε δει τις ταινίες αφού τις δει από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.pamecinema.net/), πέντε βραβεία θα δοθούν και από την εφετινή κριτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Την κριτική επιτροπή συνθέτουν οι ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς, Κατερίνα Γερονικολού, Κρατερός Κατσούλης, οι σκηνοθέτες Φίλιππος Κουτσαφτής, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας και διευθυντής του περιοδικού Σινεμά Ορέστης Ανδρεαδάκης και ο π. πρύτανης Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Την Τελετή απονομής των βραβείων που θα γίνει την Κυριακή, 29 Μαρτίου από 13.00 ως 15.00 μ.μ.στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 (Πειραιώς 100, Τεχνόπολις, Γκάζι) θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης / ηθοποιός Γιώργος Αργύρης Jeremy.

Θα τραγουδήσει ζωντανά ο GEORGE ZERVOS

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πάμε Σινεμά; του οποίου την διεύθυνση προγράμματος κρατά σταθερά ο Αντώνης Κιούκας, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέχρι σήμερα το έχουν παρακολουθήσει συνολικά περί τους 250.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, προερχόμενοι από 3.300 σχολεία. Οι μικρού μήκους ταινίες που έχουν ως τώρα δημιουργηθεί από τους ίδιους τους μαθητές στο πλαίσιο του "Πάμε Σινεμά;" φτάνουν τις 550.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου