Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα


17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου Αιώνα
13-22 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 22 Μαρτίου 2015, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα highlights του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα:

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Μια ταινία που υμνεί τη χαρά της ζωής ανοίγει την αυλαία του
17ου ΦΝΘ, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στο Ολύμπιον. Το ντοκιμαντέρ Επιχείρηση χιπ χοπ / Hip Hop-eration του Μπριν Έβανς αφηγείται την περιπέτεια μιας όχι και τόσο συνηθισμένης ομάδας χορευτών: ηλικιωμένοι χιπ χόπερς από τη Νέα Ζηλανδία οι οποίοι προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιπ Χοπ στο Λας Βέγκας, σε ένα ταξίδι που θα αλλάξει τις ζωές τους. Αστείο και συγκινητικό, το ντοκιμαντέρ εκτυλίσσεται σαν μια απρόσμενη έκρηξη συναισθημάτων, που επιβεβαιώνει ένα κλισέ πέρα για πέρα αληθινό: ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Το 17ο Φεστιβάλ τιμά φέτος μέσα από τα αφιερώματά του, δυο κινηματογραφιστές οι οποίοι μέσα από το έργο τους ασκούν έντονη κριτική στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα: Τον Αυστριακό Χούμπερτ Ζάουπερ, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, και τον Ρουμάνο Αλεξάντρου Σόλομον, με σημαντική συνεισφορά στις πολιτικές ταινίες τεκμηρίωσης. Και οι δυο σκηνοθέτες θα παραβρεθούν στη διοργάνωση για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να συνομιλήσουν με τους θεατές.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στηρίζει ενεργά τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, βοηθά τους έλληνες ντοκιμαντερίστες να βρουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης και ενισχύει με όποιο τρόπο μπορεί την παρουσία τους στην διεθνή αγορά. Κάθε χρόνο και πιο δυναμική, η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο 17ο ΦΝΘ, με 63 ελληνικές ταινίες οι οποίες αποτυπώνουν με τόλμη μια πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στη δίνη κοινωνικών ζυμώσεων. Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, κατατάσσονται στα τμήματα του Επίσημου Προγράμματος και στο Ελληνικό Πανόραμα. 

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 
Το τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία,συστάθηκε με σκοπό να ρίξει φως στην βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία θα απονείμει για ένατη χρονιά ένα ειδικό βραβείο στην καλύτερη ταινία του τμήματοςΗ επιτροπή αποτελείται από τους: Κατερίνα Καλογερά (Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας – Ελληνικό Τμήμα),Μαριάννα Λεονταρίδου (μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας – Ομάδα Θεσσαλονίκης, υπεύθυνη για το ετήσιο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), Ζωή Μαυρουδή (σκηνοθέτιδα, δημιουργός του ντοκιμαντέρ Ruins / Ερείπια), Γιώργος Ρούσσος (δημοσιογράφος, υπεύθυνος της κινηματογραφικής στήλης του www.tvxs.gr) και Παναγιώτης Δενδραμής (μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, κινηματογραφιστής).

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ                                         
Αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ που αποτυπώνουν τις τραγικές επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στο περιβάλλον και το αντίτιμο που «πληρώνει» η ανθρωπότητα, συγκλονίζουν και ευαισθητοποιούν τον θεατή επάνω σε ένα ζήτημα που επιτάσσει άμεση δράση και αφορά στην ίδια μας την επιβίωση. Στο πλαίσιο του τμήματος «Περιβάλλον» έχει καθιερωθεί ένα βραβείο το οποίο απονέμει επιτροπή της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, στην καλύτερη ταινία της ενότητας. Φέτος την επιτροπή WWF Ελλάς απαρτίζουν οι Γιώργος Βελλίδης (Επικεφαλής τμήματος μάρκετινγκ WWF Ελλάς), Ιάσων Κάντας(Υπεύθυνος Τύπου WWF Ελλάς) και Αλέξανδρος Κανδαράκης (συνεργάτης επικοινωνίας WWF Ελλάς).

Ο βασικός κορμός του προγράμματος του Φεστιβάλ αποτελείται επίσης από τις ενότητες «Όψεις του κόσμου», «Μικρές Αφηγήσεις», «Καταγραφή της Μνήμης», «Πορτρέτα-Ανθρώπινες Διαδρομές», «Κοινωνία» και «Μουσική και Χορός».

ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τρίτη 17 Μαρτίου 2014 την καθιερωμένη Ημέρα Γαλλοφωνίας – TVMONDE, σε  συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το TV5MONDEΣτο πλαίσιο της φετινής Ημέρας Γαλλοφωνίας εντάσσονται οι προβολές των γαλλόφωνων ταινιών Μόνες  με τις ιστορίες μας του Χούμπερτ Ζάουπερ, στο έργο του οποίου πραγματοποιεί αφιέρωμα η φετινή διοργάνωση, Το καταφύγιο του  Φερνάν Μελγκάρ, Η Ελλάδα των Χρήστου Χρυσόπουλου, Πέτρου Μάρκαρη και Έρσης Σωτηροπούλου του Νικολά Oτεμάν και Η αυτοκρατορία των οσμών του Κιμ Νουέν.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Live Cinema «Μέτρο πάντων / The Measure of All Things»
Μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία θα ζήσουν οι θεατές του 17ου Φεστιβάλ, μέσα από την εκδήλωση «Μέτρο Πάντων / The Measure of All Things», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 20:30, στο Ολύμπιον, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ. Σελίδες από το περίφημο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ζωντανεύουν στο ντοκιμαντέρ Μέτρο πάντων / The Measure of All Things του Σαμ Γκριν. Ταυτόχρονα με την προβολή της ταινίας, ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος ήταν υποψήφιος το 2004 για Όσκαρ με το ντοκιμαντέρ του The Weather Underground, αφηγείται επί σκηνής, ενώ το σάουντρακ του ντοκιμαντέρ ερμηνεύει ζωντανά η εξαμελής ορχήστρα yMusic, σχήμα αναγνωρισμένο για την εξαιρετική μίξη κλασικής και ποπ μουσικής.

Ημερίδα «Εδώ έξω»
Το 17ο Φεστιβάλ παρουσιάζει την ημερίδα «Εδώ έξω», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Ολύμπιον, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Εδώ έξω, σε σκηνοθεσία Θωμά Κιάου, το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Πρωτοβουλία ενάντια στην Κρίση» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την κρίση στην ελληνική  και τη διεθνή πραγματικότητα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΝΤΑΣ

Το 17ο ΦΝΘ συνεχίζει και φέτος - από τις 15 έως τις 22 Μαρτίου 2014 - το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα «Κουβεντιάζοντας», ένα φόρουμ επικοινωνίας και συζήτησης, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό να γνωριστούν σε προσωπικό επίπεδο, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. To «Κουβεντιάζοντας» θα διεξάγεται 16.00 – 17.30, στην αίθουσα Excelsior, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Palace και οι συζητήσεις θα γίνονται στα αγγλικά.

ΑΓΟΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 
Η Αγορά Ντοκιμαντέρ / Doc Market του 17ου ΦΝΘ πραγματοποιείται από τις 15 έως 21 Μαρτίου 2015, καθημερινά 10:00-20:00, στοξενoδοχείο Electra Palace (αίθουσα Bυζάντιον). Φέτος, η Αγορά, η οποία υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe MEDIA,συγκεντρώνει ρεκόρ συμμετοχών, καθώς σε αυτή λαμβάνουν μέρος πάνω από 450 ντοκιμαντέρ, ενώ οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που θα την επισκεφτούν ξεπερνούν τους 60. Ειδικότερα, την Αγορά Ντοκιμαντέρ θα παρακολουθήσουν αγοραστές από 55 κανάλια και εταιρείες, ανάμεσα στους οποίους εκπρόσωποι των Films Transit (Καναδάς), Al Jazeera (Μεγάλη Βρετανία), ZDF (Γερμανία), ARTE (Γαλλία), Canal+ (Γαλλία), YLE (Φινλανδία), HBO Europe (Ουγγαρία), ΡΙΚ (Κύπρος), OTE TV (Ελλάδα), AL ARABIYA (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), κ.ά. Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Αγορά Ντοκιμαντέρ θα παρέχει συμβουλές σε έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και παραγωγούς όσον αφορά στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συνεχίζονται και τα Market Talks, η επιτυχημένη σειρά συζητήσεων  όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, θα δώσουνχρηστικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους έλληνες και ξένους ντοκιμαντερίστες.

DOCS IN PROGRESS
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 17ου ΦΝΘ παρουσιάζει τα Docs in Progress, σε παρόμοια λογική με το τμήμα Works in Progress της Αγοράς του ΦΚΘ. Πρόκειται για 7 ταινίες από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, οι οποίες παρουσιάζονται στους παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων (sales agents), διανομείς και εκπροσώπους φεστιβάλ που θα είναι παρόντες στη φετινή διοργάνωση. Φέτος, για πρώτη χρονιά στα Docs in Progress η ελληνική εταιρία post-production 2|35 Inc προσφέρει βραβείο σε υπηρεσίες post-production αξίας 15.000 ευρώ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ - EDN
EDN Docs in Thessaloniki MASTERCLASS και PITCHING FORUM 201
Στο πλαίσιο του EDN Docs in Thessalonikiθα πραγματοποιηθεί το masterclass «Η τηλεοπτική αγορά ντοκιμαντέρ στη Βόρεια Αμερική»(Πέμπτη 19/3, 16:00 – 18:00, αίθουσα Παύλος Ζάννας) με εισηγητή τον Πίτερ Χάμιλτον, υπεύθυνο της συμβουλευτικής εταιρείας «Peter Hamilton Consultants, Inc.». Ο κ. Χάμιλτον θα αναφερθεί εκτενώς στους βασικούς παίκτες της αγοράς ντοκιμαντέρ στη Βόρεια Αμερική (HBO, POV, PBS, TVO, Knowledge, Smithsonian Channel, Netflix), εστιάζοντας στο προφίλ και τη λειτουργία τους. Παράλληλα, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 (10:00-14:30)και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 (10:00-13:00) στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, διοργανώνεται το Docs in Τhessaloniki / Pitching Forum 2015(από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN, σε συνεργασία με το 17ο ΦΝΘ και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Creative EuropeΜEDIA). To ετήσιο αυτό «διεθνές ραντεβού» περιλαμβάνει συζητήσεις για την παραγωγή και pitching επιλεγμένων σχεδίων ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο, μέσω εντατικών εκπαιδευτικών συναντήσεων και ανοιχτών στο κοινό συναντήσεων pitching.

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου Αιώνα
13-22 Μαρτίου 2015

ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ


TAINIA ΕΝΑΡΞΗΣ
Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

 • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΙΠ ΧΟΠ/HIP HOP-ERATION, Bryn EVANS, New Zealand, 2014, 93’


ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 • ΕΙΜΑΙ ΟΙ ΦΕΜΕΝ/JE SUIS FEMEN/I AM FEMEN, Alain MARGOT, Switzerland, 2014, 95’
 • ΑΣΗΜΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟΑΥΤΟΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ/EAU ARGENTEE, SYRIE AUTOPORTRAIT/SILVERED WATER, SYRIA SELF-PORTRAIT, Ossama MOHAMMED & Wiam Simav BEDIRXAN, France, Syria, 2014, 92’
 • ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ/RETRATOS DE UNA BUSQUEDA/PORTRAITS OF A SEARCH, Alicia CALDERON TORRES, Mexico, 2014, 67’
 • ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ/ LIMITED PARTNERSHIP, Thomas G. MILLER, USA, 2014, 75’
 • A PLACE FOR EVERYONE/UN ENDROIT POUR TOUT LE MONDE, Άγγελος ΡΑΛΛΗΣ & Hans Ulrich GOSSL, Belgium, Greece, Austria, Rwanda, 2014, 62’
 • ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ/VI ER JOURNALISTER/WE ARE JOURNALISTS, Ahmad Jalali FARAHANI, Denmark, 2014, 85’
 • ΜΕΤΕΩΡΟΙ/LIMBO, Gustav HOFER & Matteo CALORE, Italy, 2014, 54’
 • ΞΕΝΟΣ/XENOS, Mahdi FLEIFEL, United Kingdom, Greece, Denmark, 2013, 12’
 • ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ/ΤΗΕ STORM MAKERS, Guillaume SUON, France, Cambodia, 2014, 66’
 • ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΙΕΙ/THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING, Morgan KNIBBE, Netherlands, 2014, 74’
 • ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ/TO RUSSIA WITH LOVE, Noam GONICK, USA, Canada, 2014,80’
 • ΜΙΛΑΝΤ - Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΟΥ.../ MILAD - MY PLANET…, Μενέλαος ΚΑΡΑΜΑΓΓΙΩΛΗΣ, Ελλάδα, 2015, 64’


ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 • ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ/ KINGS OF THE WIND & ELECTRIC QUEENS, Cedric DUPIRE, Gaspard KUENTZ, France, 2014, 56’
 • ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ/SOUNDS OF THE SOUL, Robin DIMET, Russia, France, 2014, 30’
 • ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ/BROTHER OF MINE, Rodrigo VASQUEZ, United Kingdom, Bolivia, 2014, 52’
 • ΜΗΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ/UM GHAYEB/MOTHER OF THE UNBORN, Nadine SALIB, Egypt, United Arab Emirates, 2014, 85’
 • ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ/WO JIU SHI WO/I AM HERE, Lixin FAN, China, 2014, 88’

ΠΟΡΤΡΕΤΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 • Ο ΟΥΛΡΙΧ ΖΑΙΝΤΛ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ/ULRICH SEIDL UND DIE BOSEN BUBEN/ULRICH SEIDL- A DIRECTOR AT WORK, Constantin WULFF, Austria, Germany, Switzerland,ΑυστρίαΓερμανίαΕλβετία, 2014, 52΄
 • ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ/ART & CRAFT, Jennifer GRAUSMAN & Sam CULLMAN, USA, 2014, 89΄
 • ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ/I AM A VISITOR IN YOUR WORLD, Miguel SILVEIRA, USA, 2014, 82΄
 • ΓΡΑΜΜΑ ΣΕΝΑΝ ΠΑΤΕΡΑ/CARTA A UN PADRE/LETTER TO A FATHER, Edgardo COZARINSKY, Argentina, France, 2013, 63΄
 • ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΡΙΝΓΚ/BETWEEN RINGS, Jessie CHISI & Salla SORRI, Finland, Zambia, 2014, 82΄
 • Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ  ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΚΑΡΗ ΚΑΙ ΕΡΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ/LA GRECE DE CHRISTOS CHRYSSOPOULOS, PETROS MARKARIS ET ERSI SOTIROPOULOS/GREECE OF CHRISTOS CHRYSSOPOULOS, PETROS MARKARIS AND ERSI SOTIROPOULOS, Nicolas AUTHEMAN, France, 2014, 51΄
 • ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΟΒΟΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΟ ΖΙΣΕΝΓΚ/TRANSCENDING FEAR: THE STORY OF GAO ZHISHENG, Wenjing MA, USA, 2014, 72΄
 • Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΟΚΟΥΡΟΦ/SOKUROVIN AANI/THE VOICE OF SOKUROV, Leena KILPELAINEN, Finland, 2014, 77΄
 • ΦΛΟΓΑ/PLAMEN/FLAME, Andre ANDREEV & Dan COVERT, USA, Bulgaria, 2014, 20΄
 • TRANSFIXED, Alon KOL, Canada, 2014, 75΄
 • ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ- ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΜΕΛΑ ΣΜΑΡΤ/CAPTIVATED THE TRIALS OF PAMELA SMART, Jeremiah ZAGARUSAUK, 2014, 97΄
 • ΠΩΣ ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΡΟΔΟ: ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΡΙΚΙ ΛΙΚΟΚ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ/HOW TO SMELL A ROSE: A VISIT WITH RICKY LEACOCK IN NORMANDY, Gina LEIBRECHT & Les BLANK, USA, 2014, 65΄
 • Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ/ THE ARCHAEOLOGIST, Κίμων ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Ελλάδα, 2014, 90΄
 • UN CONDOR, Γιάννης ΚΟΛΟΖΗΣ, Ελλάδα, 2014, 80΄
 • Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ- ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ/KOSTIS PALAMAS THE SUPREME FLOWER IN GREEK LITERATURE, Σταμάτης ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ, Ελλάδα, 2014, 82΄
 • LA VIDA PURA/PURE LIFE, Παναγιώτης ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, Ελλάδα, Ισπανία, 2015, 45΄
 • DAVID KENNEDY, ΣΜΙΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ/DAVID KENNEDY, THE SCULPTOR OF LIFE, Άγγελος ΚΟΒΟΤΣΟΣ, Ελλάδα, 2014, 25΄
 • ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ - ΝΑΓΑΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ/FASSBINDER - AT ELSKE UDEN AT KRAEVE/FASSBINDER - TO LOVE WITHOUT DEMANDS, Christian Braad THOMSEN, Denmark, 2015, 110΄
 • ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ/RUNNING FROM CRAZY, Barbara KOPPLE, USA, 2013, 100΄
 • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΖΑΝ ΣΟΝΤΑΓΚ/REGARDING SUSAN SONTAG, Nancy KATES, USA, 2014, 100΄

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

 • ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ/THE SALT OF THE EARTH, Wim WENDERS & Juliano RIBEIRO SALGADO, France, 2014, 109’
 • Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ/THE LOOK OF SILENCE, Joshua OPPENHEIMER, Denmark, Indonesia, Norway, Finland, United Kingdom, 2014, 98’
 • ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΣΙΡΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΪΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ/FOLLOWING SHIRA'S JOURNEY: A GREEK JEWISH ODYSSEY, Carol GORDON & Natalie CUNNINGHAM, Australia, 2014, 50’
 • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΑΝΔΕΙΣ/STORM OVER ANDERNA/STORM IN THE ANDES, Mikael WISTROM, Sweden, 2014, 100’
 • Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ/PLAZA MAN, Kasper VERKAIK, Netherlands, 2014, 60’
 • ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΝΥΧΤΑ/NIGHT WILL FALL, Andre SINGER, United Kingdom, USA, Israel, Denmark, 2014, 75’
 • ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ/ HAIL ARCADIA, Φίλιππος ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ, Ελλάδα, 2015, 90’
 • ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ/ESCAPE FROM AMORGOS, Στέλιος ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ, Ελλάδα, 2015, 70’
 • ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ/EVERY FACE HAS A NAME, Magnus GERTTEN, Sweden, 2015, 76’

ΜΙΚΡΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

 • ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ/IM KELER/IN THE BASEMENT, Ulrich SEIDL, Austria, 2014, 85’
 • ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΑΜΑ/KASAMAYAKI/MADE IN KASAMA, Yuki KOKUBO, USA, Japan, 2014, 78’
 • Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ/ THE AGE OF LOVE, Steven LORING, USA, 2014, 79’
 • ΚΑΠΝΟΚΡΑΤΟΡΕΣ/SMOKINGS, Michele FORNASERO, Italy, Switzerland, 2014, 96’
 • ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ/LITTLE PEOPLE BIG DREAMS, MAK CK, Singapore, China, 2014, 89’
 • Ο ΤΖΙΟΒΑΝΝΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ/GIOVANNI EN HET WATERBALLET/GIOVANNI AND THE WATER BALLET, Astrid BUSSINK, Netherlands, 2014, 18’
 • ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/DOCUMENTED, Jose Antonio VARGAS, USA, 2014,90’
 • ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΛΑΔΑ/HAPPY VALLEY, Amir BAR LEV, USA, 2014, 98’
 • ΠΟΙΟΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟΝ ΤΖΟΝΙ/WHO TOOK JOHNNY, David BEILINSON & Michael GALINSKY & Suki HAWLEY, USA, 2014, 81’
 • ΟΙ 18 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ/THE WANTED 18, Amer SHOMALI & Paul COWAN, Canada, Palestine, France, 2015, 75’
 • Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ/CIRKUSDYNASTIET/THE CIRCUS DYNASTY, Anders RIIS-HANSEN, Denmark, 2014, 75’
 • ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ/KRIGERNE FRA NORD/WARRIORS FROM THE NORTH, Nasib FARAH & SOREN STEEN JESPERSEN, Denmark, Somalia, 2014, 58’
 • ΑΦΑΝΤΟΣ/NOWHERE TO BE FOUND, Alex MORATTO, USA, 2015, 8’
 • ΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ/ULVILAN MURHAMYSTEERI/EMERGENCY CALL, Pekka LEHTO, Finland, Germany, 2014, 83’
 • Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΣΜΩΝ/LE NEZ/THE EMPIRE OF SCENTS, Kim NGUYEN, Canada, 2014, 84’
 • EMERY TALES, Σουζάνε ΜΠΑΟΥΖΙΝΓΚΕΡ & Στέλιος ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, Ελλάδα, Γερμανία, 2015, 66’
 • ΟΛΥΜΠΙΑ/OLYMPIA, Σταύρος ΨΥΛΛΑΚΗΣ, Ελλάδα, 2015, 45’
 • MANA, Βάλερυ ΚΟΝΤΑΚΟΣ, Ελλάδα, 2014, 70’
 • Ψ/PSY, Καλλιόπη ΛΕΓΑΚΗ, Ελλάδα, 2015, 67’
 • ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΚΡΥΦΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ/TALES OF THE GRIM SLEEPER, Nick BROOMFIELD, USA, United Kingdom, 2014, 110’
 • ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ/STALE SPOLU/ALWAYS TOGETHER, Eva TOMANOVA, Czech Republic, 2014, 75’
 • ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ/WIND ON THE MOON, Seung-Jun YI, South Korea, 2014, 100’
 • ΕΞΩΤΙΚΑΕΡΩΤΙΚΑΚΤΛ/EXOTICA, EROTICA, ETC., Ευαγγελία Κρανιώτη, France, 2015, 73’

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ/SULL'ORLO DEL MAROCCO/THE LIMB OF MOROCCO, Bruno ROCCHI, Italy, 2015, 62’
 • ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ/LES REGLES DU JEU/RULES OF THE GAME, Claudine BORIES, Patrice CHAGNARD, France, 2014, 106’
 • ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΕ /POVERTY, INC., Michael MATHESON MILLER, Haiti, Rwanda, Kenya, Ghana, USA, United Kingdom and 20 more countries, 2015, 88’
 • Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ /THE HOMESTRETCH , Anne DE MARE, Kirsten KELLY, USA, 2014, 90’
 • ΤΟ ΠΙΟΝΙ/ LA PRENDA/THE PAWN, Jean-Cosme DELALOYE, Switzerland, 2014, 78’
 • ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΟΥΜΠΑ /I AM KUBA, Ase SVENHEIM- DRIVENES, Norway, Germany, Poland, 2014, 58’
 • ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ /L'ABRI/ THE SHELTER, Fernand MELGAR, Switzerland, 2014, 101’
 • ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ/SOMETHING BETTER TO COME,  Hanna POLAK, Denmark, Poland, 2014, 110’
 • ΙΚΑΡΙΑ/IKARIA, Arnaud GAILLARD, France, 2014, 52’
 • THE NEW PLASTIC ROADΆγγελος ΤΣΑΟΥΣΗΣΜυρτώ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥGreece,Germany, 2014, 43’
 • ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ/DREAMCATCHER, Kim LONGINOTTO, United Kingdom, 2014, 97’
 • ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ/POUTINE POUR TOUJOURS?/PUTIN IS BACK, Jean-Michel CARRE, FranceBelgium, 2014, 77’
 • ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟΠΕΡΑΜΑ/ THE FISH ON THE MOUNTAINΣτρατούλα ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ, Greece, 2015, 97’
 • ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ /KRISDOKUMENT. EN OVERLEVNADSGUIDE/ CRISIS DOCUMENT. A SURVIVAL GUIDE, Elisabeth MARJANOVIC CRONVALL, Marta DAULIUTE, Sweden, 2015, 15’

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 • ΘΟΥΛΗ ΤΟΥΒΑΛΟΥ/THULETUVALU, Matthias VON GUNTEN, Switzerland, 2014, 96’
 • ΜΟΝΗ ΡΟΗ/SINGLE STREAM, Ernst KAREL, Pawel WOJTASIK, Toby LEE, USA, 2014, 23’
 • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΦΩΝΕΣ ΑΠΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ /ECOCIDE - VOICES FROM PARADISE, Juliet BROWN, United Kingdom, USA, 2014, 58’
 • ΚΟΜΟΡΕΜΠΙΤΑΤΣΙ/KOMOREBITACHI, Masanori OMORI, Sophie PERRIER, Switzerland, Japan, 2014, 15’
 • ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΝΤΖΗ/HET CHIMPANSEE COMPLEX/THE CHIMPANZEE COMPLEX, Marc SCHMIDT, Netherlands, 2014, 75’
 • ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΜΟΝΟ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ/APRES NOUS, NE RESTERA QUE LA TERRE BRULEE/AFTER US, ONLY THE BURNT EARTH, Delphine FEDOROFF, Belgium, 2014, 80’
 • ΒΙΡΟΥΝΓΚΑ/VIRUNGA, Orlando VON EINSIEDEL, United Kingdom, 2014, 100’
 • ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ/SA MEGET GODT I VENTE/GOOD THINGS AWAIT, Phie AMBO, Denmark, 2014, 96’
 • ΜΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ/A NUCLEAR STORY, Matteo GAGLIARDI, Italy, 2014, 84’
 • ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ/CECHANOK, Maziyar Moshtag GOHARI, Iran, United Arab Emirates, 2014, 72’
 • ΑΠΛΑ ΦΑΤΟΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΡΟΦΗΣ/JUST EAT IT: A FOOD WASTE STORY, Grant BALDWIN, Canada, 2014, 73’
 • ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΚΟ/SEE NO EVIL, Jos DE PUTTER, Netherlands, 2014, 72’
 • ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ /IN THE NEST OF TIME, Αλέξανδρος ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ, Ελλάδα, 2014, 68’
 • Μ' ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ/LEAVING IS LIVING, Λώρα ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, Ελλάδα, 2014, 65’

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΧΟΡΟΣ

 • ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ/SUDAR U DVORCU/CASTLE CLASH, Arsen OREMOVIC, Croatia, 2014, 36’
 • ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥ/BETWEEN DOG AND WOLF, Matt REID, United Kingdom, 2014, 91’
 • ΤΟ ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ ΕΝΟΣ ΦΑΥΝΟΥΤΑΝΑΚΙΛ ΛΕ ΚΛΕΡΚ, AFTERNOON OF A FAUN: TANAQUIL LE CLERCQ, Nancy BUIRSKI, USA, 2013, 92’
 • Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 50 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ/OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN/AROUND THE WORLD IN 50 CONCERTS, Heddy HONIGMANN, Netherlands, 2014, 94’
 • ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ/CONQUERING CHINA, Johan JONASON, Sweden, 2014, 70’
 • ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ/DANCING WITH MARIA, Ivan GERGOLET, Italy, Argentina, Slovenia, 2014, 75’

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

 • ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε./FASCISM INC., Άρης ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ, Ελλάδα, 2014, 83΄
 • BURNING FROM THE INSIDE, Μάρσια ΤΖΙΒΑΡΑ, Ελλάδα, Γερμανία, 2014, 64΄
 • ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΕΡEΣ/BELOVED DAYS, Κωνσταντίνος ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ, Κύπρος, 2015, 76΄
 • WE ARE FUCKED, SUNSHINE!, Δέσποινα ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γερμανία, 2014, 61΄
 • ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΚΙΑ - "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ/BURNING WOMEN AT KALI SYKIA BY GERMAN NAZIS, Τάσος ΜΠΙΡΣΙΜ, Ελλάδα, 2012, 30΄
 • A HAIRCUT STORY, Δανάη ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, Κύπρος, 2014, 75΄
 • Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ/NO CANDIES FROM HEAVEN, Βαγγέλης ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, Ελλάδα, 2014, 73΄
 • EXCISION, Βικτώρια ΒΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, Ελλάδα, 2014, 54΄
 • SAM ROMA - ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ/SAM ROMA- WE ARE GYPSIES, Μαρίνα ΔΑΝΕΖΗ, Ελλάδα, 2014, 39΄
 • ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ/A FAMILY AFFAIR, Αγγελική ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, Ελλάδα, Αυστραλία, 2014, 87΄
 • ΓΚΕΛΑΣ/GELAS, Σπύρος ΑΜΟΙΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ελλάδα, 2014, 25΄
 • ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΚΡΑΝΙΑ;/SINFUL SKULLS?, Μανώλης ΔΗΜΕΛΛΑΣ, Ελλάδα, 2014, 41΄
 • Σ ΑΓΑΠΩΕΛΟΓΟΚΡΙΘΗ!/ I LOVE YOU. CENSORED!, Φώτης ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, Ελλάδα, 2015, 59΄
 • ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ/ WHEN A SONG BEGINS, Γιάννης ΠΟΘΟΣ, Ελλάδα, 2014, 8΄
 • LOWLAND, Μένιος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, Ελλάδα, 2014, 80΄
 • SAMIOS, Μαρία ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, Ελλάδα, 2014, 8΄
 • ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ΡΕΜΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ/THE COMET RIMBAUD PASSING OVER CYPRUS, Κώστας Νταντινάκης, Ελλάδα, Κύπρος/2014/53΄
 • ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ/ CHALKEDON, Γρηγόρης ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Ελλάδα, 2014, 73΄
 • ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ/ ME AND THE OTHERS, Θέλγια ΠΕΤΡΑΚΗ, Ελλάδα, 2015, 84΄
 • ΔΙΩΝΗ/ DIONI, Θάνος ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ, Ελλάδα, 2014,16΄
 • ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΦΩΚΑΙΑ 1914/EVENTS IN PHOCAEA 1914, Ανιές ΣΚΛΑΒΟΥ & Στέλιος ΤΑΤΑΚΗΣ, Ελλάδα, 2014, 51΄
 • ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ/ THE GIRLS ARE HERE, Ναταλία ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ, Ελλάδα, 2015, 45΄
 • ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΙ ΕΙΧΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ/AND I ALSO PASSED BY THERE AND HAD PAPER SHOES TO WEARΒασίλης ΛΟΥΛΕΣΕλλάδα, 2013, 91΄
 • ΠΑΥΛΟΣΕΝΑΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ/ PAVLOS. NO ORDINARY KING, Νίκος ΠΟΛΙΤΗΣ, Ελλάδα, 2014, 139΄
 • FRAGILE, Μαρία ΛΕΩΝΙΔΑ, Ελλάδα, 2014, 12΄
 • ON. OFF., Ομάδα Ντοκιμαντέρ Animart 2014, Ελλάδα, 2015, 14΄
 • NON OMNIS MORIAR, Θεοδοσία ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, Ελλάδα, 2015, 67΄
 • ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕΣ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ/ALIVE IN THE CONCRETE, Γιώργος ΓΚΟΥΝΕΖΟΣ, Ελλάδα, 2014, 14΄
 • DAN GEORGAKAS-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ/DAN GEORGAKAS- A DIASPORA REBEL, Κώστας ΒΑΚΚΑΣ, Ελλάδα, 2015, 53΄
 • ΚΑΛΙΑΡΝΤΑ/KALIARDA, Πάολα ΡΕΒΕΝΙΩΤΗ, Ελλάδα, 2014, 58΄
 • ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΛΟ/ THERE IS NO ASYLUM HERE, Μιχάλης ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ, Ελλάδα, 2014, 102΄
 • LITTLE ISLAND, Άγγελος ΨΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ελλάδα, 2014, 12΄
 • AGORA - ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ/AGORA - FROM DEMOCRACY TO THE MARKET, Γιώργος ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ελλάδα, Γερμανία, Κατάρ, 2015, 117΄
 • ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ/PILGRIMS, Μαριάννα ΑΣΤΡΑΚΑ & Γιώργος ΦΩΤΙΑΔΗΣ, Ελλάδα, 2015, 42΄
 • ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ/ PARADOXICAL FATHERLAND, Νίκος ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, Ελλάδα, Γερμανία, 2014, 56΄
 • ΕΛΝΤΑ, ΜΙΑ ΓΕΝΝΑ/ELDA, A BIRTH, Χρίστος ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ελλάδα, 2014, 41΄
 • OPPRESSION, Μυρτώ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ & Νίκος ΠΑΝΙΕΡΑΚΗΣ, Ελλάδα, 2014, 45΄
 • ΠΑΠΟΡΙΑΣ/PAPORIAS, Στρατής ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, Ελλάδα, 2015, 28΄
 • DANCING TO CONNECT - ΧΟΡΕΥΩ ΑΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ/DANCING TO CONNECT, Λεωνίδας ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΚΟΣ, Μαρία ΔΑΜΚΑΛΙΔΗ, Σταύρος ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ελλάδα, 2014, 15΄
 • ΤΟ ΧΟΥΦΤΑΛΟ/ THE OLD CROCK, Χρίστος ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ, Ελλάδα, 2014, 7΄
 • ΕΣΥ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ/ ESY REMEMBER ME, Κωστής ΚΕΚΕΛΙΑΔΗΣ, Ελλάδα, 2014, 58΄
 • NANA, Lara CHRISTEN, Ελλάδα, 2015, 39΄
 • ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΠΙΕΙ ΕΥ/ DRINK AND BE MERRY, Λένα ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥΕλλάδα, 2014, 29΄
 • ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ/MEMORIES AND SONGS, Στέλα ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ, Ελλάδα, 2014, 40΄
 • WHAT POLITICA - ΜΙΑ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ/ WHAT POLITICA - A NON-POLITICAL FOOTBALL STORYΤάσος ΑΛΕΥΡΑΣΕλλάδα, 2014, 60΄
 • ΜΑΛΛΟΝ.../ MAYBE..., Άννα ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ, Ελλάδα, 2015, 3΄

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΟΥΜΠΕΡΤ ΖΑΟΥΠΕΡ

 • ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ/WE COME AS FRIENDS, France, Austria, 2014, 105’
 • Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ/DARWIN'S NIGHTMARE, Austria, Belgium, France, 2004, 107’
 • ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΙΣΑΝΓΚΑΝΙ/KISANGANI TAGEBUCH/KISANGANI DIARY,France, Austria, 1998, 45’
 • ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΛ/ ON THE ROAD WITH EMIL, Austria, 1993, 30’
 • ΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΣ/SEULES AVEC NOS HISTOIRES, France, 2001, 43’

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ ΣΟΛΟΜΟΝ

·         ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣΗ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ/KAPITALISM RETETA NOASTRA SECRETA/KAPITALISM: OUR IMPROVED FORMULA, Romania, France, 2010, 77’
·         ΟΙ ΣΟΦΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ/APOCALIPSA DUPA SOFERI/APOCALYPSE ON WHEELS, Romania, 2008, 52’
·         ΨΥΧΡΑ ΚΥΜΑΤΑ/RAZBOI PE CALEA UNDELOR/COLD WAVES, Romania, Germany, Luxembourg, 2007, 108’
·         ΚΛΑΡΑ ΜΠ./CLARA B.France, 2006, 52’
·         Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ/MARELE JAF COMUNIST/THE GREAT COMMUNIST BANK ROBBERY, Romania, 2004, 75’

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

 • Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ/THE QUEEN OF SILENCE, Agnieszka ZWIEFKA, Germany, Poland, 2014, 80’
 • 35 ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ/35 COWS AND A KALASHNIKOV, Oswald VON RICHTHOFEN, Germany, 2014, 87’
 • ΠΕΠΕ ΜΟΥΧΙΚΑ - ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΘΟΚΟΜΟΣ/PEPE MUJICA - LEKTIONEN EINES ERDKLUMPENS/PEPE MUJICA - LESSONS FROM THE FLOWERBED, Heidi SPECOGNA, Γερμανία, 2014, 94΄
 • ΚΑΘΡΙΝ ΧΕΠΜΠΟΡΝ - Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΕΙΤ/KATHARINE HEPBURN - THE GREAT KATEAndrew DAVIES & Rieke BRENDEL, Γερμανία, 2014, 76΄
 • ΠΝΕΥΜΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ/ SPIRIT BERLIN, Kordula HILDEBRANDT, Germany, 2014, 89’
 • ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ/DIE MENSCHENLIEBE/THE HUMANITARIANS, Maximilian HASLBERGER, Germany, 2014, 99’
 • Ο ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ/THE FORECASTER, Marcus VETTER, Germany, 2014, 100’
 • ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ /RAIDERS, Alexander GENTELEV, Germany, Israel, 2014, 89’http://www.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-gr&page=607&newsid=2078

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου