Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Xena // Miss Amphipolis








Xena // Miss Amphipolis
MYTHOS ART & MEDIA




Μπορεί εν έτει 2014 όλα τα φώτα της δημοσιότητας να στράφηκαν στην Αμφίπολη και στις ανασκαφές στον τύμβο Καστά, όμως ήδη από το 2000 η Αμφίπολη είχε «τιμηθεί» δεόντως από την πασίγνωστη και επιτυχημένη σειρά του Star, «Zήνα: Η πριγκίπισσα του πολέμου».


Η παγκοσμίως γνωστή σειρά αμερικανικής και νεοζηλανδικής παραγωγής, είχε ως κεντρικό της χαρακτήρα τη «Ζήνα», ένα μυθικό πρόσωπο της Αρχαίας Ελλάδας, η οποία σύμφωνα με το σενάριο, καταγόταν από την Αμφίπολη!

Σύμφωνα με την υπόθεση, η «Ζήνα» είχε γεννηθεί στην Αμφίπολη, ενώ κατά τη διάρκεια της σειράς, τόσο η «πριγκίπισσα του πολέμου» όσο και η ακόλουθός της, Γκαμπριέλα, έκαναν συχνά πυκνά ταξίδια στην Αμφίπολη, η οποία αναφερόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο σενάριο.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σειράς, η «Ζήνα» είχε δώσει πολλές μάχες προκειμένου να προστατέψει την Αμφίπολη από δαίμονες αλλά και από πολιορκίες, την οποία κατά τη διάρκεια της σειράς περιέγραφε ως μια περιοχή «γεμάτη ζωή».

Σύμφωνα με το σενάριο του σίριαλ, ο λόγος που η «Ζήνα» εκπαιδεύτηκε στις πολεμικές τέχνες, ήταν ακριβώς αυτός: Για να προστατέψει τον τόπο καταγωγής της, από τους εχθρούς.


Η Αμφίπολη και ο περιβόητος τάφος υπό ανασκαφή που αποτελεί «καλό οιωνό από το παρελθόν», πιθανόν να μην υπήρχαν στις μέρες μας αν είχε πέσει στα χέρια των βαρβάρων, που την πολιόρκησαν με μανία.
Όμως την αρχαία Αμφίπολη υπερασπίστηκε με επιτυχία η Ζήνα, η πριγκίπισσα του πολέμου, σώζοντας την πόλη και τους κατοίκους της.
Η μεγάλη πολεμίστρια, που ήταν φόβητρο ακόμα και των... θεών έδωσε μεγάλες μάχες στην ονομαστή πόλη των Εννέα Οδών.




http://eandiomythosartandmediasalamina.blogspot.gr/2014/09/xena-miss-amphipolis.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου