Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Προβολή του ντοκιμαντέρ: «ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΥΣΙΑ» ULTIMATE SUBSTANCE των Anza Kirschner & David Panos στη ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας Aττικής.


ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου , ώρα 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου για την προβολή του ντοκιμαντέρ:
«ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΥΣΙΑ»
ULTIMATE SUBSTANCE
των ANJA KIRSCHNER & DAVID PANOS
Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται για πρώτη φορά στη Λαυρεωτική και αναφέρεται στα μεταλλεία του Λαυρίου και τους δούλους, την ελληνική φιλοσοφία και τα μαθηματικά. Η προβολή θα γίνει με την παρουσία των δημιουργών.
Γυρίστηκε μέσα και γύρω από το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας καθώς και στην Λαυρεωτική, μια κοντινή περιοχή εξόρυξης, η οποία παρείχε το ασήμι που αποτέλεσε την βάση στην οποία θεμελιώθηκε το οικοδόμημα της κλασικής Αθηναϊκής πόλης-κράτους.
Σε αντιπαραβολή με τη δημοφιλή εικόνα της Ακρόπολης, οι αχανείς στοές εξόρυξης προτείνουν μια αντίστροφη εικόνα της αρχαιότητας. Έχοντας εγκαταλειφθεί κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, τα ορυχεία ανακαλύφθηκαν εκ νέου τον 19ο αιώνα καθιστώντας Λαύριο την πρώτη βιομηχανική πόλη του νέου ελληνικού κράτους.
Στη δεκαετία του 1970, η τοπική βιομηχανία των ορυχείων απενεργοποιήθηκε ξανά. Σήμερα τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα του εργοστασίου φιλοξενούν ένα εκπαιδευτικό μουσείο για την ιστορία των ορυχείων.
Η κατακερματισμένη δομή της ταινίας διερευνά το πώς αυτά τα διαδοχικά νήματα συνετέθησαν στο πέρασμα του χρόνου, καθώς και τον αντίκτυπο αυτής της υπόγειας ιστορίας στην σημερινή μας αντίληψη περί του διαχωρισμού ανάμεσα σε αισθητηριακές και αφηρημένες μορφές γνώσης και εμπειρίας.
Η αίθουσα εκδηλώσεων της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» βρίσκεται στη Λ.Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας.
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου